Written by 12:40 f m Shopping

Så väljer du rätt skjorta för din kroppstyp

Så väljer du rätt skjorta för din kroppstyp

Att hitta den perfekta skjortan som passar din kroppstyp kan vara en utmaning. För att du ska se bra ut och må bekvämt är det viktigt att du väljer rätt stil, färg och passform.

För de med en atletisk byggnad rekommenderas ofta ett slimmande snitt som inte är för tight men framhäver dina muskler. V-ringningar ser bra ut på dig, så länge det inte blir för djupa. Det finns många olika typer av material som gömmer magen om du vill ha något mer tajt. Försök undvika plagg med bredare axelband eftersom de kan ge illusionen av bredare axlar än vad du har.

Om du har en kurvig figur borde du leta efter skjortor i lite större storlekar och ta reda på vilka modeller som fungerar bäst för just din form – till exempel tunna knappslåskjortor med A-linjeformade nederdelar, rynkkrage samt smala manschetter runtom handlederna ger dig extra definition och balanserar proportionerna mellan brösten och midjan. Undvik alltför voluminösa modeller som bara gör att man ser stora ut; istället provlyssna efter materialet bomullslycra blandat med polyester som ger stretchfunktioner så att plagget sitter bekvämt mot kroppen hela dagen!

En annan typ av figurer är den ovalformade – hos dem rekommenderas vanligen skjortor i normalstora storlekar, men undvik plagg med mycket strukturerade linjer (dvs ingenting fransiga) eller monokroma toner – istället provlyssna etiketter med tryckta mönster såsom prickiga, randiga etc., liksom flera olika nyanser av samma färgton; det hjælper till att definiera siluetten ypperligt! Oavsett vilken typ av figurer man har finns det alltså massvis av alternativ – satsning pÃ¥ modern design plus smart val av material garanterar resultatet!

(Visited 27 times, 1 visits today)
[mc4wp_form id="5878"]
Close