Written by 12:00 f m Shopping

När ska du börja använda anti-aging hudvårdsprodukter?

Acneärr, solfläckar, torra fläckar, linjer och rynkor — det är svårt att ignorera de gradvisa förändringar som händer med vår hud när vi åldras. Det finns massor av anti-aging hudvårdsprodukter för att förhindra eller fördröja dessa brister. Så när behöver du egentligen lägga till en anti-aging kräm eller serum i din hudvårdsserie? Är det för tidigt att börja i 20- och 30-årsåldern? Är det för sent att börja i 40- och 50-årsåldern? Du kan motverka rynkor med en antirynkkräm från Jabushe och det kan vara bra att börja med en anti-aging hudvård redan tidigt. Många väljer att börja då de är runt 40-50 år, men det kan vara bra att börja före denna ålder.

Hur aktiva hudvårdsingredienser fungerar

Nyare hudvårdsprodukter innehåller fler aktiva ingredienser än någonsin. Men att veta vilka som ska köpas kan vara förvirrande, och valet kan vara överväldigande. Här är några av de mest effektiva anti-aging hudvårdsingredienserna för dig att veta om:

Vitamin C (L-askorbinsyra): Lyser upp trött eller matt hud och skyddar den från miljöskador, såsom föroreningar, fria radikaler och UV-strålar.

Hyaluronsyra: Fungerar som ett fuktbevarande medel, binder fukt till huden för att fylla upp hudens utseende.

Retinoider (retinol): Stimulerar produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Alfa-hydroxisyror (AHA): Ljusar upp huden och ökar förnyelsen av hudceller. AHA peeling, även känd som glykolisk peeling, kan hjälpa till att hantera solskador och hyperpigmentering, samt fina linjer och rynkor.

Kopparpeptid: Ökar produktionen av kollagen och elastin, samt fungerar som en antioxidant. Det kan vara särskilt användbart under klimakteriet eftersom kollagennivåerna sjunker.

Livsstilsförändringar

Du kan även överväga följande livsstilsmetoder för att förbättra hudens utseende och förhindra för tidigt åldrande av huden:

  • bära en solskyddsfaktor på minst 30 varje dag och undvika solen

  • avstå från solarier eller annan solarieutrustning inomhus

  • sluta röka och dricka mindre alkohol

  • undvika upprepade ansiktsuttryck, som att kisa — solglasögon kan hjälpa

  • träna och äta en hälsosam och balanserad kost

  • rengöring av huden två gånger om dagen, försiktigt, utan att skrubba

  • använda en fuktkräm varje dag.

  • undvika hudvårdsprodukter som svider eller bränner

(Visited 14 times, 1 visits today)
[mc4wp_form id="5878"]
Close