Written by 12:00 f m Olika

Michelinrestauranger

De flesta av oss har hört talas om Michelinrestauranger. Men vad innebär detta egentligen? Det är nog väldigt få som faktiskt vet vad som gör en restaurang till en Michelinrestaurang.

Vad innebär Michelin

Att få en Michelinstjärna eller fler än en innebär att en kontroll har genomförts både på maten och på själva restaurangen. För att en Michelinstjärna ska kunna uppnås ska båda dessa aspekter vara utomordentligt bra. De flesta restauranger som har fått Michelinstjärnor har ett övergripande tema. Det vill säga att restaurangen till exempel serverar endast street food eller endast japansk mat. Restaurangerna är alltså inte bara allmänt restauranger som serverar all möjlig mat. En stor del av Michelinkonceptet är att restaurangen ska vara utomordentligt bra just i sin egen kategori med tanke på att en restaurang med skaldjur och fisk inte alls är likadan som en restaurang med burgare. Det som ger en Michelinstjärna kan alltså skilja sig åt litegrann beroende på restaurangsorten.

Deras utrustning

Michelinrestauranger har självklart den allra bästa utrustningen med tanke på att maten ska vara av den bästa kvaliteten. Deras utrustning kan till exempel köpas på storköksbutiken. Storköksbutiken levererar restaurangutrustning och restaurangmaskiner till Michelinrestauranger caféer, storkök och skolkök. De som jobbar i Michelinköket är självklart väldigt duktiga med mat och därav behöver utrustningen vara på samma nivå. Det som självklart behövs är spisar, ugnar och bänkar där maten kan lagas. Med tanke på att många vill äta på Michelinrestauranger behöver det finnas flera uppsättningar av detta så att kökspersonalen kan laga den maten som behöver lagas. På alla restauranger finns det självklart en massa råvaror som behöver ligga i kylen eller frysen, vilket gör att många sådana behöver finnas också. Annan utrustning kan bero på vilken sorts restaurang det är. En italiensk restaurang kommer såklart behöva en pizzaugn medan en restaurang som är stor på desserter behöver beredningsmaskiner för att tillaga degar och smetar av olika slag.

(Visited 9 times, 1 visits today)
[mc4wp_form id="5878"]
Close